Νέα δεδομένα για την σκοπιμότητα από μέρους της κυβέρνησης να περάσει από την Βουλή την επίμαχη ρύθμιση με την οποία χαρίστηκαν πρόστιμα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη έρχονται στην επιφάνεια με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διακιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.
Όπως προκύπτει την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας «δώρο» στον Ιβάν Σαββίδη βρισκόταν σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία για το ίδιο θέμα στο Εφετείο Κομοτηνής .

Όπως αποκαλύπτει στην απάντηση του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στις 4 Απριλίου υπήρχε δίκη για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ, η οποία στις 28 ΑΠριλίου βρισκόταν στο στάδιο της Διάσκεψης των μελών του δικαστηρίου, όταν δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε την βουλευτική τροπολογία για διαγραφή προστίμων.
Στην ερώτησή του προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητούσε να πληροφορηθεί αν υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα για το ζήτημα των προστίμων στην εταιρεία ΣΕΚΑΠ σημειώνοντας ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε και η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση της ρύθμισης θα συνιστούσε ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική.