«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι από τη δική μας πλευρά δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση που δεν θα δίνει οριστική λύση και δεν θα εγγυάται την έξοδο της Ελλάδας με βιώσιμους όρους στις αγορές» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» και προσθέτει:  Είναι εξάλλου το ίδιο το Eurogroup και όχι η ελληνική κυβέρνηση, που έθεσε ως ορόσημο την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών με το κοινό ανακοινωθέν του στις 22 Μαΐου, σημειώνει.

O κ. Τζανακόπουλος επαναφέρει την θέση που έχει διακηρύξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πως αν δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος μετά τη λήξη του προγράμματος, τότε δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για «εθνική συνεννόηση» στο θέμα του χρέους, η οποία έχει επανέλθει στον δημόσιο διάλογο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλωσορίζει την «όψιμη αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του χρέους», το οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό θέμα» που δεν χωρά πολιτικές σκοπιμότητες.

Σημειώνει πάντως ότι, «σε αυτή την φάση, δεν υπάρχει πρόθεση από την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη κάποιας πρωτοβουλίας».