«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα. Αντί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά, έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον και επιδόθηκε σε μία επικοινωνιακή προπαγάνδα… περί γραβάτας με μοναδικό κριτήριο να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία.

Παράλληλα ζητεί να υπάρξει  «εθνική συνεννόηση με στόχο να μπορέσει η χώρα να αντικρούσει πιο αποτελεσματικά αντικοινωνικές πολιτικές και απαράδεκτα αιτήματα ορισμένων εταίρων καθώς οι πολίτες είναι σήμερα δικαίως εξοργισμένοι τόσο από ορισμένους δανειστές όσο και από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και προσθέτει: « Για να βγούμε από τα μνημόνια απαιτείται μία υπεύθυνη πολιτική με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε δράση, διεκδίκηση, δημιουργία και όλα αυτά μαζί σε ευκαιρία για τη χώρα».

\ Ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία θα οδηγήσει στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ώστε να υπάρξει η εθνική συνεννόηση.

Τονίζει ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλει να παρουσιάσει μία ξεκάθαρη προοδευτική πρόταση «για το τι κάνουμε όσο είμαστε στα μνημόνια, πώς βγαίνουμε από αυτά και τι πολιτικές προτείνουμε για μετά, ενώ επαναφέρει  τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων.