Στην αποκάλυψη πως το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές στο σημείο να κηρύξει χρεοκοπία προέβη με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

"Το 2010 φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο σημείο μηδέν. Να κηρύξουμε επίσημη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αυτή δεν θα είχε καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Χρεοκοπία της χώρας θα σήμαινε κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και έλλειψη σε βασικά αγαθά" εξηγεί ο κ. Πεταλωτής και προσθέτει: "για να μην χρεοκοπήσουμε μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν υπήρχε άλλη λύση".

Ερωτηθείς γιατί η χώρα, 7 χρόνια μετά, παραμένει ακόμη εντός μνημονίου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνει την δική του απάντηση: "δεν έχουμε διορθώσει εκείνες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στα μνημόνια".

"Ασόβαρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ"

Ο κ.Πεταλωτής εκφράζει την εκτίμηση πως η κύβερνηση θα κλείσει εν τέλει την σημερινή διαπραγμάτευση.

"Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το λάθος όμως της κυβέρνησης είναι πως κατέστησε εθνικό στοχο αυτή την αξιολόγηση αντί της εξόδου της χώρας από την κρίση".

Σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους, ο κ. Πεταλωτής κάνει λόγο για έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ασόβαρη.

Μάλιστα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ σχολιάζει πως "δεν διαθέτει την πολιτική καλλιέργεια που απαιτείται για την θέση του πρωθυπουργού".

"Ναι σε μια οικουμενική κυβέρνηση"

Ο κ. Πεταλωτής τάσσεται υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

"Θα ήταν μια λύση, να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και θα βγούμε συντομότερα από την κρίση" καταλήγει.