Χωρίς τρανταχτές αποκαλύψεις αλλά με νέα στοιχεία που αποδυναμώνουν τα επιχειρήματά του εμφανίστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υγεία ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης. Η φράση που συμπυκνώνει όλη τη μέχρι στιγμής κατάθεση του κ. Μαρτίνη είναι η εξής: "Το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού έγινε επί Αβραμόπουλου, ο λάκκος άνοιξε επί Λοβέρδου και μέσα μας έριξε ο Γεωργιάδης και τον σφράγισε μάλιστα πολύ καλά".

Ο Ανδρέας Μαρτίνης μίλησε για παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ώστε ο ίδιος να αποσύρει μηνύσεις που είχε καταθέσει σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου.
 
Για τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,  ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξουσιοδότησε ατύπως τον διευθυντή του γραφείου του, κ. Μπούρα, για να συνομιλεί μαζί του.
 
«Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγαίνει στο τηλέφωνο, ό,τι θελήσεις πάρε εμένα, και πραγματικά κάτι θέλησα» θυμήθηκε παραθέτοντας συνομιλία του με τον κ. Μπούρα και παρακάτω περιέγραψε ένα δείπνο στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Κεδίκογλου: «Τρώγαμε ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κεδίκογλου και εγώ. Ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. "Δεν πιάνεις τον κ. Μπούρα για να διευθετήσει τίποτα από τα ταμεία;" ρώτησα τον κ. Κεδίκογλου. Την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε: "Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη" του είπε ο κ. Μπούρας για εμένα».

Τα καινούργια στοιχεία που αφορούν την υπόθεση ήρθαν μετά την ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά για τη διαδικασία του πλειστηριασμού. «Αυτό που ξέρω είναι ότι οι προμηθευτές δεν πληρώθηκαν» είπε ο κ. Μαρτίνης, με τον κ. Γεωργαντά να παραθέτει όσους έλαβαν τα χρήματα που τους χρωστούσε το ίδρυμα, θέλοντας να αποδείξει και ο ίδιος ο κύριος Μαρτίνης είχε ζητήσει να λάβει τα χρήματα από τους μισθούς του.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ κα Εύη Χριστοφιλοπούλου σε ερώτησή της για τα δάνεια του «Ντυνάν» στην Marfin, άκουσε τον κ. Μαρτίνη να λέει στην απάντησή του «με δελέασε ο Βγενόπουλος με χαμηλότερο επιτόκιο και θα έκανα απιστία αν δεν επέλεγα αυτή την αλλαγή των δανείων», αποσαφηνίζοντας παρακάτω πως όλες οι αποφάσεις για τους χειρισμούς των δανείων ήταν εγκεκριμένες από το Δ.Σ.