Μικρό καλάθι κρατούν στη ΝΔ για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Στο οικονομικό επιτελείο της Πειραιώς όχι μόνο δεν βλέπουν να έρχονται τα αναμενόμενα, από την κυβέρνηση, αποτελέσματα, αλλά εκτιμούν ότι θα η συνεδρίαση θα οδηγηθεί σε αποτυχία για την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, «γαλάζια» στελέχη εκτιμούν ότι το μήνυμα που στέλνουν οι Ευρωπαίοι προς την Αθήνα είναι ένα: Η απροθυμία μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση καθηλώνει τη χώρα σε πολύ χαμηλές προοπτικές ανάπτυξης για όλα τα επόμενα χρόνια. Υπό τα δεδομένα αυτά, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι αποδιοπομπαίος τράγος μετά το Eurogroup. «Επειδή η αποτυχία είναι τεράστια, ο κ.Τσίπρας δεν θα την πάρει πάνω του. Θα τη φορτώσει στον κ. Τσακαλώτο.

Την ευθύνη, όμως, την έχει ο Αλέξης Τσίπας, που επέλεξε να μην κλείσει την αξιολόγηση πολύ πριν από τις γερμανικές εκλογές, αλλά να παίξει νέο στοίχημα» σημειώνει στην Ελευθερία του Τύπου κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.