Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί του Αιγαίου μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας.

Ο κ. Καραμανλής μαζί με τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου και τοπικά στελέχη επισκέφτηκε τις πληγέσες περιοχές, ενώ το απόγευμα της Τρίτης μαζί με τον κ. Αθανασίου πήραν μέρος στη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου, τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, περιφερειακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των στρατιωτικές αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

«Πρέπει να γίνουν διευκολύνσεις και κάποιες απαλλαγές, τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για τον ΕΦΚΑ, γιατί όπως βλέπουμε εδώ, η ζημιά είναι πρωτοφανής. Το χωριό στην ουσία έχει καταστραφεί ολοσχερώς» τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο «γαλάζιος» βουλευτής, με τον κ. Σπίρτζη να υιοθετεί την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει προς αυτή την κατεύθυνση.