Παραθυράκια-λύσεις προσπαθεί να βρει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το χρέος, ωστόσο ο Σόιμπλε δεν αφήνει και πολλά περιθώρια κινήσεων στην Αθήνα. Στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί αύριο θα διαφανούν και οι προθέσεις των Ευρωπαίων σχετικά με το κατά πόσο τα αποτελέσματα του Eurogroup θα μπορούν πολιτικά να τα διαχειριστούν οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, που υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής, ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνοντας για άλλη μια φορά στο παιχνίδι των εντυπώσεων, αλλά και εμφανώς πιεσμένος, απειλεί και πάλι με προσφυγή στην Σύνοδο Κορυφής να ο Σόιμπλε μπλοκάρει τη λύση την Πέμπτη στο Eurogroup. «Πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Ευρώπη πρέπει και μπορεί να αποδείξει ότι ξεπερνάει τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο απόρριψης της πρότασης λύσης ο πρωθυπουργός.