Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Αυτές τις μέρες, από δημοσιεύματα, μαθαίνουμε ότι το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και ενδεχομένως να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Είναι αδιανόητο μετά από τόσους πειραματισμούς, τόσες διαφορετικές εκδοχές που έχει παρουσιάσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά από τη δήλωση του πρωθυπουργού, στις 17 Μαρτίου 2017, στην οποία τονιζόταν ότι η κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου θα γινόταν άμεσα, αλλά και από τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, το σχέδιο νόμου να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Είναι, επίσης, εξοργιστικό να κυκλοφορούν φήμες ότι, όταν και όποτε αυτό κατατεθεί, θα ακολουθηθεί επείγουσα κοινοβουλευτική διαδικασία, γεγονός που θα περιορίσει, από σκοπιμότητα προφανώς - όπως συνηθίζει, άλλωστε, η Κυβέρνηση και σε άλλες περιπτώσεις - τη δυνατότητα ευρείας συζήτησής του στη Βουλή από το σώμα, αλλά και από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Εδώ και πολλούς μήνες, τονίζουμε διαρκώς ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων είναι εκρηκτική τόσο εις βάρος των δημιουργών όσο και των χρηστών.

Και έχουμε καλέσει, επανειλημμένως, την Κυβέρνηση να ενσωματώσει τη σχετική Κοινοτική οδηγία στην εθνική έννομη τάξη. Να θέσει, όπως οφείλει επιτέλους, κανόνες διαφάνειας, νομιμότητας, λογοδοσίας. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί, συνεχίζει να εμπαίζει όλους τους ενδιαφερόμενους. Ποιες είναι επιτέλους οι σκοπιμότητες πίσω από την κωλυσιεργία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που επηρεάζει την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας;».