Την επικοινωνιακή αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί την συμφωνία που έφερε μαζί με το κλείσιμο της Β αξιολόγησης και για την οποία αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα από αυτά που επεδίωκε . Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, θα έχει τις επόμενες ώρες διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις πτυχές του θέματος αλλά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ αύριο το πρωί θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την Φώφη Γεννηματά, τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης έχει να κάνει με την ανάπτυξη και τις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα γύρω από αυτό το θέμα προκειμένου τάχιστα να υπάρξει μείωση της ανεργίας . Ο πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικός για το θέμα του χρέους καθώς και για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να βγει η Ελλάδα στις αγορές.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιναλί Γιλντιριμ μετά από μια περίοδο έντονων φραστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

"Ο δρόμος της Τουρκίας για την Ευρώπη περνά μέσα από τον τερματισμό της έντασης στο Αιγαίο, αλλά και από την πρόοδο του Κυπριακού ζητήματος", τόνιζε κυβερνητική πηγή δίνοντας το στίγμα των όσων θα πει ο πρωθυπουργός στον Τούρκο ομόλογο του.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η ανάδειξη των θεμάτων που ενώνουν τις δύο πλευρές όπως για παράδειγμα η ενέργεια (αφορά κυρίως τον turkish stream και τη συμφωνία που έγινε στην Αγία Πετρούπολη), τον τουρισμό, τις μεταφορές, τη συνεργασία στα θέματα της ασφάλειας, το μεταναστευτικό, αλλά και τα ευρωτουρκικά με τον κεντρικό ρόλο που επιχειρεί να παίξει η Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε να υπάρξουν διμερείς επαφές και σε επίπεδο υπουργών καθώς τον Τούρκο πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Μεταφορών και Ενέργειας . Στις συναντήσεις αυτές θα παρευρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρα.

Φυσικά οι συνομιλίες θα περιστραφούν και γύρω από το Κυπριακό καθώς στις 28 Ιουνίου στην Γενεύη θα γίνει μια ακόμα διάσκεψη για το θέμα αυτό. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί θετικό το γεγονός πως πραγματοποιούνται επαφές πριν τις κρίσιμες συζητήσεις στην Ελβετία καθώς έτσι οι δυο πλευρές θα εμφανιστούν περισσότερο προετοιμασμένες στις συνομιλίες.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα επίσκεψη θρησκευτικού περιεχομένου στη Θράκη.