Δύο νέες θέσεις αντιπροέδρων στη Βουλή ετοιµάζεται να δηµιουργήσει ο πρόεδρος του Σώµατος, Νίκος Βούτσης. Σύµφωνα µε πληροφορίες, την ερχόµενη εβδοµάδα αναµένεται να συνεδριάσει η αρµόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου προκειµένου να δροµολογηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στον κανονισµό, οι οποίες µε βάση τις σχετικές εισηγήσεις θα επιτρέπουν τη θέσπιση δύο επιπλέον θέσεων αντιπροέδρων, τη στιγµή που σήµερα είναι επτά.

Τρεις κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ (Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεµένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου) και από µία η Νέα ∆ηµοκρατία (Νικήτας Κακλαµάνης), το ΠΑΣΟΚ (∆ηµήτρης Κρεµαστινός), το ΚΚΕ (Γιώργος Λαµπρούλης) και το Ποτάµι (Σπύρος Λυκούδης). Σηµειώνεται ότι οι αντιπρόεδροι αναπληρώνουν τον πρόεδρο στη διεύθυνση των κοινοβουλευτικών εργασιών, ενώ εκπροσωπούν συχνά τον επικεφαλής του Σώµατος και τη Βουλή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τις δύο επιπλέον θέσεις αναµένεται να πάρουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Ενωση Κεντρώων. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από την Ενωση Κεντρώων υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου αναµένεται να είναι     ο Μάριος Γεωργιάδης, ενώ από το συγκυβερνών κόµµα των ΑΝ.ΕΛ. φαβορί θεωρείται ο ∆ηµήτρης Καµµένος, ο οποίος διατηρεί άριστες επαφές µε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, την ώρα που ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Παράλληλα, γκρίνια και συζητήσεις προκαλεί η µεγάλη καθυστέρηση της απόφασης για τους τέσσερις γενικούς διευθυντές της Βουλής, καθώς στο παρασκήνιο οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν πως βρίσκονται σε εξέλιξη «µαγειρέµατα» προκειµένου να προωθηθούν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι, σύµφωνα µε όσα συζητούνται στο παρασκήνιο, για τη Γενική ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικής Υποστήριξης και Οικονοµικών προωθείται πρόσωπο το οποίο, όπως λένε συνάδελφοί του, «δεν έχει ούτε µία ώρα ως προϊστάµενος». Το «πρόβληµα» λύθηκε µε βάση µία βεβαίωση που δόθηκε για αναγνώριση προϋπηρεσίας σε θέση προϊσταµένου.

Εντελώς… συµπτωµατικά, το πρόσωπο που προωθείται έχει παράλληλα µε τη θέση του καθήκοντα και στο γραφείο του γενικού γραµµατέα της Βουλής -και εξ απορρήτων του Νίκου Βούτση-, Κώστα Αθανασίου. Είναι µέλος του Υπηρεσιακού Συµβουλίου και ένας εκ των διαµορφωτών της νέας διαδικασίας ανάδειξης γενικών διευθυντών. Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο νυν επικεφαλής της Γενικής ∆ιεύθυνσης, Γιώργος Αγγελόπουλος, έχει και διδακτορικό, αλλά ταυτόχρονα το «µειονέκτηµα» ότι δεν θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ «δικό του παιδί». Αντίστοιχα σχόλια ακούγονται και για την περίπτωση της γενικής διευθύντριας Κοινοβουλευτικού Εργου, Ελένης Τζίνη, η οποία κατέθεσε το µεταπτυχιακό της, αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες, δεν έγινε δεκτό.