Κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων σχετικά με την διερεύνηση υπόθεσης παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, με αφορμή υπόθεση του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται σε συνομιλίες με ισοβίτη, Μάλη Γιαννουσάκη, αλλά και την διερεύνηση παράτυπων δικονομικών διαδικασιών, κατέθεσε προς τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σταύρο Κοντονή αντίστοιχα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.  

Ο κ. Παπαθεοδώρου ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προέβη για την υπηρεσιακή διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με την εν λόγω εμπλοκή.

Επιπλέον, ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την διερεύνηση παράτυπων δικονομικά διαδικασιών αλλά και την απόδοση ευθυνών.

Δείτε αναλυτικά τις δύο επίκαιρες ερωτήσεις:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Θέμα: «Διερεύνηση υπόθεσης παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος»

Από δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, στα οποία παρουσιάζονται μεταξύ άλλων και έγγραφα επισκέψεων σωφρονιστικού καταστήματος, φέρεται να υπάρχει εμπλοκή στελέχους ή στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην υπόθεση που αφορά τον κρατούμενο Γιαννουσάκη Ευθύμιο, για δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προέβη ο κ. Υπουργός για την υπηρεσιακή διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με την εν λόγω εμπλοκή;

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Σταύρο Κοντονή

Θέμα: «Διερεύνηση παράτυπων δικονομικών διαδικασιών»

Στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας παρέχουν ενδείξεις για παράτυπες δικονομικά διαδικασίες και για στοιχεία διαφθοράς σε υπόθεση που αφορά ισοβίτη κρατούμενο και βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την διερεύνηση αυτών των διαδικασιών και την απόδοση ευθυνών;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ