Για το δημοσίευμα του vima.gr : Η δικαιοσύνη χρειάζεται ανεμπόδιστα να φτάσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το ζήτημά μας δεν είναι ότι κάποιος παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη να το κάνει είναι ότι κάποιος παρενέβη στη δικαιοσύνη.   Το επίδικο είναι η αποδεδειγμένες ή οι φερόμενες παρεμβάσεις του κ. Καμμένου στη λειτουργία της δικαιοσύνης , είναι διάλογοι οι οποίοι φέρονται να γίνονται με τον πιο φυσιολογικό τρόπο μέσω κινητών από τη φυλακή και είναι ότι αυτό δεν έχει ενοχλήσει κανέναν μέχρι σήμερα , είδαμε καταγεγραμμένες συνομιλίες, είδαμε καταγεγραμμένα μηνύματα και αυτό που ρωτάω από την πρώτη στιγμή τον κ. Κοντονή είναι : αυτός τι έκανε για να προστατέψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης . Εδώ έχουμε στοιχεία ενός  παραπολιτικού κυκλώματος που επηρεάζει και παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Και σε αυτό δεν έχω πάρει απάντηση μέχρι σήμερα.     Ανεπίτρεπτο είναι ότι φαίνεται ότι έχουμε την τέλεση ποινικών πράξεων και γι αυτό δεν μιλάει πάλι κανένας.   

Για την εισαγγελέα Πειραιά

Στο θέμα της εμπλοκής της εισαγγελέος Πειραιά και για τον ελεγκτή του λιμενικού ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε λέγοντας : «Ο κ. Κουρουμπλης – στον οποίο έχω κάνει ερώτηση- δεν μας έχει απαντήσει τι έχει κάνει το υπουργείο. Επίσης ρώτησα τον κ. Κοντονή  να μας πει για την εισαγγελέα. Για αυτό μίλησα για ένα παραπολιτικό κύκλωμα με δικαστικές προεκτάσεις οι οποίες φέρεται να έχουν διαμορφώσει συνθήκες χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Είναι σωρεία παράνομων πράξεων που έγιναν με στόχο τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.     

Πρόταση Τσίπρα

Αναφορικά με την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία και διάλογο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε :» Φαίνεται ότι οι αλυσίδες του Σύριζα με τον κυβερνητικό εταίρο της είναι πολύ βαριές. Τόσο ώστε να αναγκάζεται η κυβέρνηση να συγκαλύπτει ευθύνες του κ. Καμμένου. Ο Σύριζα θα ηττηθεί οικτρά στις εκλογές».