Απάντηση στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, ότι ο Πάνος Καμμένος μίλησε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη προκειμένου να τον παροτρύνει να πει την αλήθεια, έδωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «δεν είναι η δουλειά του αυτή».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι είναι πρόβλημα η παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας, την οποία εκπροσωπεί ο Πάνος Καμμένος, στην δικαστική και σημείωσε ότι επειδή αυτό το γνωρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δεν κάνει κι αυτός τηλεφωνήματα στους καταδικασμένους για να τους ζητήσει να πουν την αλήθεια.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ τόνισε: «Από τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα τρία πρόσωπα έρχονται σε επαφή με τον Γιαννουσάκη: Ο υπουργός Αμυνας, η εισαγγελέας Πειραιώς -παρατύπως αφού πηγαίνει στις φυλακές Αυλώνα που είναι εκτός των ορίων δικαιοδοσίας της- και ο λιμενικός, που προσπαθεί να πείσει τον ισοβίτη να αλλάξει την κατάθεσή του για να εμπλακούν άλλα πρόσωπα. Οι δύο τελευταίοι δεν με ενδιαφέρουν γιατί γι' αυτούς θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη. Αλλά ο Πάνος Καμμένος, που έκανε τηλέφωνο στη φυλακή και ζήτησε κάτι, διέπραξε βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Αυτά, εφόσον ισχύει η εκδοχή ότι ζήτησε από τον ισοβίτη να πει την αλήθεια, γιατί κατά την άλλη εκδοχή, ζήτησε άλλα, σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας, δε, στον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ασχολείται με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος τόνισε ότι θα μπορούσε κι εκείνος να ισχυριστεί ότι «εσείς υπερασπίζεστε το εχθρικό προς αυτό το οικονομικό συμφέρον».