Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα την επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιστραφεί το κακό δημοσκοπικό κλίμα που υπάρχει για την κυβέρνηση και καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις .

Στόχος του πρωθυπουργού θα είναι η ανάδειξη των θετικών σημείων της συμφωνίας, καθώς επίσης και των κινήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του αναμένεται να διοργανωθούν 13 περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα αρχής γενομένης από την Δυτική Μακεδονία.

Ποιο συγκεκριμμένα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 10 Ιουλίου για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο και τις προοπτικές που θα δώσει αυτό για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Έτσι μέσα στο καλοκαίρι θα ενταθούν και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στην περιφέρεια, σε τόπους εργασίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος μιλώντας στην «Αυγή» αναφέρθηκε στα 3 κέρδη της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι «κλείδωσαν τα μακροπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, δηλαδή άλλαξε το «τουλάχιστον 2%» του Μαΐου. Ακόμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι είναι διαφορετική η διατύπωση για τα επερχόμενα μέτρα για το χρέος, καθώς το «αν χρειαστεί» αντικαταστάθηκε με το «στην έκταση που απαιτείται» και υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια για τα αναπτυξιακά μέτρα».

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην ερχόμενη Δευτέρα - 3η Ιουλίου,- όπου στην Βουλή θα πραγματοποιηθεί η τελευταία «καλοκαιρινή σύγκρουση» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση είναι για την οικονομία και την νέα συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση μετά το Eurogroup Ιουνίου όλα δείχνουν ότι η συζήτηση θα απλωθεί σε όλη την πολιτική ατζέντα, καθώς και στην περίπτωση του «Νουρ 1» .

Στις 30 Ιουνίου πάντως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ντουμπρόβνικ για να συμμετάσχει στη Διαβαλκανική Σύνοδο ενώ στα μέσα Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν επαφές και με τη Σερβία. Η εντατικοποίηση των επαφών του πρωθυπουργού στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα και τις Νατοϊκές δυνάμεις.