Τα νέα ερωτηματικά που προκύπτουν  από την υπόθεση της παρέμβασης Καμμένου (ομολόγησε ο ίδιος παρέμβαση στην Δικαιοσύνη μέσω των επαφών με την Εισαγγελέα και την επαφή μου με τον ισοβίτη, Μάκη Γιανουσσάκη) παραθέτει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο Βουλευτής, που κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ διατύπωσε σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε σκάνδαλο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας κυρίως «πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να ανέχεται κάτι τέτοιο. Μια ηχηρή ομολογία παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης από έναν υπουργό του».

Χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δημόσια δήλωσή του ομολόγησε ότι είχε διάλογο με έναν κρατούμενο και ότι έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής σημειώνει ότι αυτό είναι… νόμιμο. Πώς προκύπτει μια τέτοια κρίση;  Μιλάμε για επαφή και επικοινωνία ενός υπουργού με  κάποιον που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών. Ποιο είναι το ενδιαφέρον του υπουργού Εθνικής Άμυνας για ένα τέτοιο θέμα; Η δικαιοσύνη έχει το λόγο, όχι ο υπουργός».

Και συνεχίζει ο κ. Παπαθεοδώρου με ερωτήματα όπως: «Γιατί ένας υπουργός έχει αναστατώσει τις φυλακές;  Γιατί μπορεί ένας υπουργός να επικοινωνεί και με την Εισαγγελία και να παρεμβαίνει; Γιατί αυτός συγκεκριμένος υπουργός να κάνει παρέμβαση; Είναι αρμοδιότητα του; Γιατί το ανέχεται αυτό ο πρωθυπουργός; Ο κ. Καμμένος ομολόγησε ότι είχε παρέμβαση και έχει  επικοινωνία με την Εισαγγελία. Μήπως  η κυβέρνηση πάει να στήσει κάτι άλλο; Είναι στριμωγμένη αυτή τη στιγμή και ίσως προσπαθεί να πει ότι πάει να σπάσει ένα απόστημα που την πολεμά;».