Τη διαβίβαση στη Βουλή των καταγγελιών του ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη και ενός ακόμα προσώπου, ιδιώτη, το οποίο παραμένει άγνωστο εάν εμπλέκεται στην υπόθεση του «Noor-1» ζήτησε ο διενεργών τις έρευνες εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο κ. Μπρακουμάτσος ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στις δύο μηνυτήριες αναφορές.

Οι δύο μηνυτήριες αναφορές αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για το σκέλος που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννουσάκης στην καταγγελία του στις δικαστικές αρχές αναφέρεται στις συνομιλίες του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο αλλά και σε τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Η τρίτη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, διαβιβάστηκε κι αυτή προς διερεύνηση στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά.

Ο κ. Μπρακουμάτσος αναμένεται να πράξει το ίδιο που έπραξε με τις δύο προηγούμενες αναφορές. Ο πρώτος μάρτυρας που αναμένεται να κληθεί από τον εισαγγελέα Μπρακουμάτσο είναι ο ισοβίτης κ. Γιαννουσάκης.