Για παρελκυστική τακτική στη διερεύνηση των σκανδάλων κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου στην τακτική δικαιοσύνη.

Ο κ. Κοντονής μάλιστα, επιτέθηκε και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για υποκρισία μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον κατάδικο Μάκη Γιαννουσάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως στόχος της αντιπολίτευσης είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, καθώς όπως ανέφερε «το ζητούμενο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση τα κατάφερε, έκλεισε μια ικανοποιητική συμφωνία και σήμερα μπαίνουμε στο δρόμο της αρετής».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής έκανε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «κόμμα παραγωγής σκανδάλων» ενώ συμπεριέλαβε και τη ΝΔ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι δημιούργησαν μια κατάσταση «απόλυτης σήψης και διαφθοράς».

«Η σημερινή συζήτηση διεξήχθη μετά την μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ που από ΠΑΣΟΚ έγινε ΕΛΙΑ κι από ΕΛΙΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, και δεν θα έλεγα ότι συνδυάζεται με την αποκριά, αλλά με την προσπάθεια του να ξεχάσει η κοινωνία ότι ήταν ένα κόμμα παραγωγής σκανδάλων. Ότι κορυφαία στελέχη του και υπουργοί, Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Τσουκάτος, είχαν άμεση εμπλοκή σε σκάνδαλα με μίζες», τόνισε ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι το ΠΑΣΟΚ κυνηγά την ιστορική ενοχή του και συνδυάζεται αυτό με την ιστορική μνήμη. Με αυτό δηλαδή που ο ελληνικός λαός κατέληξε. Στην πολιτική περιθωριοποίηση του κόμματος».