Η τελευταία μάχη πριν το καλοκαίρι θα δοθεί σήμερα στην Βουλή με αφορμή το θέμα της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κατηγορήσει την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διγλωσσία και υπονόμευση της εθνικής υπόθεσης –που σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι άλλη από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επένδυσε στο να αποτύχει η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση και να φέρει μια συμφωνία που θα δρομολογήσει μια τελική λύση για το χρέος».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ακόμα ότι κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης η ΝΔ την μία στιγμή εμφανιζόταν να ζητά το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς καμία διαπραγμάτευση ενώ την άλλη να κατηγορούσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα και ενδοτισμό.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμα να αναφερθεί και στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία αλλά και στο θέμα του Ερρίκος Ντυνάν μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Αν. Μαρτίνης.

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εντείνει τις διεργασίες και τις πιέσεις προς το χώρο της κεντροαριστεράς καθώς η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πυροδότησε ακόμα περισσότερο τα σενάρια που θέλουν την ΝΔ να στρέφει το ενδιαφέρον της προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή την διαδικασία αναμένεται να αναδειχθεί ο ρόλος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η "προσκόλληση" του με την ΝΔ δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή την δημιουργία νέων συσχετισμών προς την κατεύθυνση της κεντροαριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουςλος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο τριήμερο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ στον χαιρετισμό του έδωσε το στίγμα για μια ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Καθένας κρίνεται με βάση τα μέτωπα που θα ανοίξει, τις ιεραρχήσεις που θα θέσει, τις μάχες που είναι έτοιμος να δώσει, τα συμφέροντα που επιδιώκει να υπηρετήσει. Και η κεντροαριστερά θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει σε αυτή την ιστορική καμπή».

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχουν διαμεσολαβητές που στόχο έχουν να φέρουν πιο κοντά τις δυο πλευρές φωτίζοντας περισσότερο τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ΝΔ και το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.