Καμία απάντηση, ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον ίδιο τον υπουργό, παρά μόνο δικαιολογίες, δεν έδωσαν χθες στη Βουλή, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος όταν κλήθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δώσουν εξηγήσεις για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένο για υπόθεση νακρωτικών .

Ο Πάνο Καμμένος, εμφανώς πιεσμένος από τις αποκαλύψεις σε βάρος του και με περίσσιο άγχος που αποτυπώνονταν στο ιδρωμένο του μέτωπο, προκειμένου να πείσει ότι δεν θα έχει κάνει κάτι παράνομο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκε σε θέση απολογούμενου και απευθύνθηκε στο «ακροατήριο» με πολλές χειρονομίες και κραδαίνοντας έγγραφα. Όμως από την έναρξη κιόλας της ομιλίας του «ομολόγησε» τις συνολικής διάρκειας 21 λεπτών συνομιλίες του με τον ισοβίτη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος, ενδεικτικό της κατάστασής του ήταν τα αρκετά σαρδάμ. Ξέχασε ακόμα και το επώνυμο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Αίσθηση, επίσης προκάλεσε και το ότι ο κ. Καμμένος έδειξε να προσπαθεί να μαζέψει όσα είχε πει για τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Για πρώτη φορά ο κ. Καμμένος έδειξε να αμφιβάλλει ακόμα και για όσα ο ίδιος είχε πει στο παρελθόν. Όπως είπε χθες στο Βουλή, τα πάντα θα πρέπει να διερευνηθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο τέλος να μην αποδειχθεί και τίποτα.

Υπό το βάρος της δυσχερούς θέσεως στην οποία έχει περιέλθει μετά τις εις βάρος του αποκαλύψεις ο κ. Καμμένος υπέπεσε και στο μέγα ατόπημα. Θέλοντας να δείξει ότι έχει στην κατοχή του αρκετά στοιχεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή του απομαγνητοφωνημένες από την ΕΥΠ συνομιλίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.