Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο καθώς με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών συνομιλιών με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Παρά την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στη διερεύνηση της υπόθεσης, προσφέροντας τυφλή στήριξη στον υπουργό, όσο περνούν οι ημέρες τόσο πληθαίνουν τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό που καλύπτει τον συγκυβερνήτη του, αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιάννης Χρηστάκης η ΝΔ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσει να προχωράει σε κάθε πολιτική και θεσμική κίνηση που θα προκαλέσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, κατηγορώντας παράλληλα τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να ρίξει φως σε μια πολύ σκοτεινή υπόθεση.  

Οι εξελίξεις ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τρέχουν και την Παρασκευή θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής, που έχει ήδη απορρίψει ο Αλέξη Τσίπρας, αλλά εκεί ο Κ. Μητσοτάκης θα «χτυπήσει» την ηθική και το αξιακό σύστημα των βουλευτών ενός αριστερού κόμματος, τονίζοντας παράλληλα ότι για να διατηρηθούν στην εξουσία στηρίζουν ένα «ακραίο πολιτικό μόρφωμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα αναφερθεί επίσης, σε όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την εμπλοκή του Π. Καμμένου στην υπόθεση, τονίζοντας παράλληλα ότι στην ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν αρνητικά για μια έρευνα πολιτικών ευθυνών, ενώ, αντίθετα, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν θετικά σε όσες εξεταστικές κι αν πρότεινε η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι εκεί φαίνεται «ποιος πράγματι έχει ηθικό πλεονέκτημα».

Διαβάστε επίσης: 

Καμμένος: Με τον Τσίπρα θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους

Η «καυτή» πατάτα Καμμένου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ