Στα νερά του Ποταμιού αναμένεται να κολυμπήσει η «Ώρα Αποφάσεων». Το συμπέρασμα δεν προκύπτει απλώς από τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου με το «Π Τετράγωνο» του Ποταμιού.   Όπως σημειώνει η Αγγελική Καραγεώργου στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για το αν η εκδήλωση θα προχωρήσει σε «πολιτικό γάμο», απάντησε διπλωματικά. Είπε ότι «το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή πορεύεται με συμμάχους που πιστεύουν τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση και μ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζει».

Το στίγμα από την πλευρά του Δικτύου έδωσε ο διευθυντής του, Γιάννης Μστρογεωργίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη συνεργασία, ελπίζω να έχουμε κι άλλα να κάνουμε από κοινού».

Καθοριστική αναμένεται να είναι η αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του Ποταμιού. Εκεί θα οικοδομηθούν τα θεμέλια της συνεργασίας των δύο πλευρών. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα εξετάσουν από κοινού το «αν και πώς» θα συμμετάσχουν στην πορεία προς τον νέο φορέα που προτείνει η ΔΗΣΥ.