«Κρύβονται όλοι πίσω από την ασυλία που τους προσφέρει η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία» αναφέρει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και στο άρθρο που υπογράφει ο Γιώργος Δ. Ευθυμίου σχετικά με την τακτική της κυβέρνησης. Αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος «Ο κ. Καμμένος κρύβεται πίσω από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας πίσω από τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Βαρουφάκης πίσω από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας πίσω από τον Καμμένο και όλοι μαζί πίσω από την ασυλία που τους προσφέρει η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία».

Με τη φράση αυτή το κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς σχολιάζει τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου να πει «όχι» τόσο στην Εξεταστική για τον υπουργό Άμυνας όσο και σε εκείνη για τους τραγικούς χειρισμούς στην οικονομία. Έπειτα και από τις νέες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί το 2014 στο σπίτι του στην Κυψέλη μαζί με τους Νίκο Παππά και Γιάννη Δραγασάκη για το σχέδιο παράλληλου συστήματος πληρωμών με κουπόνια, η ΝΔ επιμένει ότι η Εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2015 θα γίνει.

Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, έχουν ήδη καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για τον ρόλο του συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, που επεξεργαζόταν με απόλυτη μυστικότητα το plan b.