«Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας, όταν ενημερώθηκε για την αποστολή εξωδίκου και τις δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

«Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989. Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού", επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Ο κ. Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης».

Ο κ. Παναγούλης υποστήριξε σήμερα με δήλωσή του ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του απαγόρευσε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού φακέλου του και του φακέλου μελών της οικογένειας.

Πρόκειται για τη διαδικασία απόδοσης στους αγωνιστές της αντίστασης 1967-1974 των φακέλων που τηρούνται στα αρχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας, όπως αναφέρει ο κ. Παναγούλης υπέβαλε σχετική αίτηση και πρόσφατα κλήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραλάβει αντίγραφα.

«Όμως, ο υπουργός κ. Τόσκας, απαγόρευσε την πρόσβαση μου στο μεγαλύτερο τμήμα τόσο του προσωπικού μου φακέλου όσο και των φακέλων των μελών της οικογένειας μου και από το σύνολο των 1.527 σελίδων, μου παρέδωσε μόλις 695 σελίδες, για την έκδοση φωτοτυπικών αντιγράφων των οποίων επιβαρύνθηκα με το ποσό των 159 ευρώ»  αναφέρει ο Στάθης Παναγούλης και κάνει γνωστό ότι προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία. Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι αποκρύπτονται στοιχεία για την οικογένειά του που αγωνίστηκε με αίμα για τη Δημοκρατία και αμφισβητεί την αντιστασιακή διαδρομή του Νίκου Τόσκα.