Ένα –ένα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαχωρίζουν εμφανώς την θέση τους από την κυβερνητική γραμμή που δείχνει «τυφλή εμπιστοσύνη» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος εξελίσσεται σε ένα «βαρίδι» για την συγκυβέρνηση και δεν είναι λίγα τα στελέχη τα κυβερνητικά στελέχη που αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται. Ωστόσο, όσο επιμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προσπαθεί να τον βγάλει από το στόχαστρο τόσο των διαφοροποιήσεων που εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο θέμα των Σκοπίων, που αναδείχθηκε σε μείζον ζήτημα τα τελευταία 24ωρα, όσο και από το θέμα των παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη που αποτελεί μέγα σκάνδαλο για την κυβέρνηση, τόσο το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης βρίσκεται σε αναταραχή.

Ήδη, την διαφοροποίησή τους απέναντι στην «τυφλή» στήριξη προς τον Πάνο Καμμένο έχουν εκφράσει υπουργοί, βουλευτές, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι η υπόθεση Καμμένου αποτελεί για την κυβέρνηση μια «τυφλή» κούρσα προς τον γκρεμό. Μετά τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα που έκανε την αρχή εκφράζοντας τις πρώτες αμφισβητήσεις προς την υπόθεση Καμμένου, αλλά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση, και ο πρώην υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης έδειξε διάθεση να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή από αυτή του Μαξίμου. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της κλήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον εισαγγελέα.

«Συμφωνώ απόλυτα με τον γραμματέα της Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να κληθεί από τον εισαγγελέα ο κ. Καμμένος και να δώσει όλα τα στοιχεία που τον αφορούν στην υπόθεση με τον ισοβίτη του noor 1» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Το ρήγμα που διαφαίνεται μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου, αλλά και μεταξύ στελεχών που βρίσκονται εκτός Βουλής, φαίνεται ότι αυξάνεται καθημερινά κι όσο οι αποκαλύψεις για την «δράση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας συνεχίζονται, στενεύει και ο κλοιός γύρω από την συνεργασία των δύο κομμάτων, η συγκατοίκηση των οποίων στο Μέγαρο Μαξίμου, γίνεται πλέον ασφυκτική.  

Αντιπολίτευση

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι το τέλος την υπόθεση Καμμένου και να μην αφήσει το θέμα της επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη να ξεχαστεί. Οι πιέσεις όμως από την αντιπολίτευση  προς την κυβέρνηση δεν σταματούν εδώ, ούτε επικεντρώνονται μόνο στη Νέα Δημοκρατία. Χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, επανέφερε το αίτημα του να περάσει την πόρτα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.