«Ο κατεξοχήν χώρος όπου μπορεί να γίνει μια σοβαρή και ενδιαφέρουσα προσπάθεια να φωτιστεί το θέμα είναι η επιτροπη Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, οπού εάν ο κ. Καμμένος έρθει, η διαδικασία των ερωτήσεων, των απαντήσεων, η άνεση χρόνου που θα υπάρχει στις συνεδριάσεις καθίστα την συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αποδοτική. Και επειδή δεν καλείται ο κ. Καμμένος κατηγορούμενος εκεί, καλείται για να φωτίσει το θέμα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ερωτηθείς για το εάν θα έπρεπε να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε: «Αυτό είναι ένα θέμα που θα προκύψει στις συζητήσεις της επιτροπής Θεσμών, νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό ότι θα προκύψει. Κάθε πλευρά δηλαδή η οποία μπορεί να διευκολύνει στο να φωτιστεί το θέμα θα είναι αντικείμενο συζήτησης και προσοχής στην επιτροπη».

Σχετικά με τη συνεχόμενη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δικαιοσύνη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη αντιπαράθεση». Εξέφρασε, δε, την πολιτική εκτίμηση ότι «από την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα όσα έχει συνεννοηθεί με τους δανειστές και από την ώρα που έφυγε από την μέση η ιστορία των "τοκογλύφων δανειστών που μας πίνουν το αίμα μας και δεν μας αφήνουν να μας αφήνουν να αναπτύξουμε το οικονομικό μας πρόγραμμα", έχει ανάγκη η κυβερνηση να αναζητήσει το νέο στόχο, τον νέο εχθρό που βάσει του οποίου θα συσπειρώσει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας γύρω της γιατί βρίσκεται σε καθοδική πορεία».