Τις ανησυχίες του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε το Ποτάμι, σημειώνοντας πως η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τις ενισχύει και ακυρώνει παράλληλα το τεχνητό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση.

«Πολλά μέτρα ζητείται να έρθουν νωρίτερα, ενώ τα περιβόητα αντίμετρα της κυβερνητικής προπαγάνδας πάνε από το 2023 και βλέπουμε... Επισημαίνεται επίσης κάτι που θα έπρεπε και η ίδια η κυβέρνηση να τονίζει αντί να πανηγυρίζει: ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν τόσο υψηλά πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης σημειώνει ακόμα πως «παρά το τεχνητό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» και υπογραμμίζει πως «οι θέσεις της για την πορεία της χώρας είναι τριτοκοσμικές», σημειώνοντας πως «το μόνο σχέδιο που είχαν ήταν αυτό που αποκαλύπτουν κομμάτι-κομμάτι οι κ. Λαφαζάνης και Βαρουφάκης. Της Ελλάδας της δραχμής».