"Η πόλωση και ο διχαστικός λόγος που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις της χώρας στα χρόνια της κρίσης -με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπροστάρηδες σε αυτόν τον "αγώνα"- έχουν πολύ υψηλό τίμημα" σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι "αντί η Ελλάδα να ακολουθήσει την πορεία ανάκαμψης, που ήδη είναι ορατή στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχασε με τυχοδιωκτισμούς δύο χρόνια και φορτώθηκε πρόσθετα αχρείαστα βάρη".

Το Ποτάμι σημειώνει ότι "το μοναδικό ενδιαφέρον των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν και είναι η παραμονή στην εξουσία. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να αλλάξουν το κλίμα, να φέρουν την εμπιστοσύνη, την αισιοδοξία και την ευημερία".

Επίσης, τονίζει πως "η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να μας πείσει ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Ο κ. Τσίπρας βλέπει χαρούμενους ανθρώπους στον δρόμο και οι υπουργοί δέχονται συνέχεια συγχαρητήρια από περαστικούς. Οι επίσημες μετρήσεις λένε άλλα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, στη χώρα μας επικρατεί δυσαρέσκεια, γενικευμένη απαισιοδοξία για το μέλλον και τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό, την ώρα που οι πολίτες στην υπόλοιπη Ευρώπη αρχίζουν να ανακτούν την αισιοδοξία τους για το μέλλον και να εμπιστεύονται περισσότερο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς".

Παραθέτοντας νούμερα, το Ποτάμι αναφέρει ότι "το 98% των Ελλήνων πολιτών χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας κακή. Μόνο το 2% των Ελλήνων θεωρούν ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι καλή, έναντι 46% των Ευρωπαίων πολιτών. Το 69% δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή (στο 27% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος) και το 62% εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι ακόμη χειρότερο. Μόλις το 11% εμπιστεύεται την κυβέρνηση, ενώ με 18% έχουμε το μικρότερο ποσοστό με ξεκάθαρα θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση".