Σε διάψευση των όσων ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για την παρουσίαση του σχεδίου για παράλληλο νόμισμα στο υπουργικό συμβούλιο προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως η μόνη στρατηγική επιλογή της τότε κυβέρνησης ήταν λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Επειδή υπήρξα και μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξε από τον κ. Βαρουφάκη παρουσίαση σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Η στρατηγική επιλογή μας ήταν μία: Να αναζητήσουμε λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφύγουμε μια βίαιη λύση που θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν φλέρταρε με άλλες επιλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επικαλούμενα ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη ότι τον Μάρτιο του 2015 είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επεξεργαζόταν κρυφά σχέδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη. «Μπορεί να θέλετε ένα "φιλμ νουάρ" που θα βοηθήσει ίσως τις πωλήσεις του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη, αλλά μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι ακούγεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.