Καθοριστικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα Μπρακουμάτσο για την υπόθεση του Noor 1 o ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
Τόνισε ότι η εισαγγελέας Τζίβα  μετά τις αποκαλύψεις θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί ενώ είπε πως υπάρχει παραβίαση διατάξεων των δικαστηρίων επειδή η εισαγγελέας εκτέλεσε καθήκοντα σε άλλη περιοχή όπου αρμόδιος ήταν άλλος συνάδελφος της
Όπως σημείωσε εφεξής και λόγω του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται για την κ. Τζίβα θα υπάρχει μια δικαιολογημένη καχυποψία σε κάθε κίνηση της στην εξέλιξη της υπόθεσης ενώ χαρακτήρισε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως μελανή σελίδα στην ιστορία της Δικαιοσύνης.
«Η κυβέρνηση είναι συνεπής για τις απόψεις της περί αριστείας και θέλει να ξεριζώσει το αγωνιστικό στοιχείο από την κουλτούρα μας» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας σχολιάζοντας τη ρύθμιση του Υπουγείου Παιδείας για τους σημαιοφόρους.
Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως πανεπιστημιακοί, είχαν αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και έκανε λόγο για βαρυχειμωνιά στην εκπαίδευση.