Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών στις παρελάσεις των μαθητών του δημοτικού έπειτα από κλήρωση και όχι με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα.  

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε της εξής ανακοίνωση:  

«Όλοι οι νέοι αξίζουν και θέλουν  να αγωνιστούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να επιβραβευθούν για την προσπάθειά τους.   Οι επόμενες γενιές της χώρας δεν μπορεί να προχωρήσουν στη ζωή, αν αξιολογούνται από τύχη και τζόγο.  

Η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλά και την συνολική πρόοδο, της Πατρίδας μας.  

Προφανώς η Σημαία μας ενώνει και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες.   Συμβολίζει στο μυαλό των νέων, την επιβράβευση του κόπου και της προσπάθειάς τους;   Όμως, τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση όπου ο Υπουργός Παιδείας λέει “οι καλοί καθηγητές και οι καλοί μαθητές να φύγουν από τη χώρα”, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί δεκάδες φορές με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών».     

Το χορό των αντιδράσεων τον έσυρε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποτάσσει την Παιδεία στις ιδεολογικές εμμονές της ισοπέδωσης των πάντων προς τα κάτω και προωθεί την λογική της ήσσονος προσπάθειας.  

«Σημαιοφόροι με κλήρωση: Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού. #Παιδεία», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.