Την υλοποίηση ενός ολοκληρωµένου σχεδίου για τη βελτίωση της εικόνας, αλλά και της λειτουργίας της Νέας ∆ηµοκρατίας ως πολιτικού οργανισµού εµφανίζεται αποφασισµένος να συνεχίσει µε µεγαλύτερη ένταση µετά το τέλος του καλοκαιριού ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο συγκεκριµένος σχεδιασµός, υπό την εποπτεία του γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη -που ξεκίνησε µε την εξυγίανση των οικονοµικών του κόµµατος, την οποία συντονίζει ο γενικός διευθυντής της Πειραιώς, Νίκος Παπαθανάσης, και συνέχισε µε την ανανέωση του «γαλάζιου» πολιτικού προσωπικού µέσω του Μητρώου Στελεχών, το οποίο συνεχίζει τη δραστηριότητά του µε υπεύθυνη τη Ρεβέκκα Πιτσίκα- θα κορυφωθεί τον Νοέµβριο µε τη διοργάνωση του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, την οποία έχει εξάλλου προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι τότε θα αντιµετωπίζονται εσωτερικές δυσλειτουργίες και θα ενισχύονται οι κοµµατικές δοµές µε νέα πρόσωπα. Στην κατεύθυνση αυτή, πραγµατοποιούνται ανά την επικράτεια, ακόµα και εντός του καλοκαιριού, σεµινάρια επιµόρφωσης από την Πολιτική Ακαδηµία Στελεχών (ήδη έχουν ολοκληρωθεί 12 κύκλοι σε όλη την Ελλάδα, µε περισσότερες από 210 ώρες διδασκαλίας). «Η επιµόρφωση των στελεχών µας αποτελεί σηµαντική προτεραιότητα. ∆ιότι είναι οξυγόνο για την παράταξη. Οπως οξυγόνο για την παράταξη σήµερα και για την κοινωνία και τη ∆ηµοκρατία µας αύριο είναι όλα εκείνα τα νέα στελέχη που έρχονται στη Νέα ∆ηµοκρατία», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Αυγενάκης.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, µέσω του Μητρώου Στελεχών το «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο αναζητά και πρόσωπα που θα µπορούν από το φθινόπωρο να βγουν προς τα έξω και να εκπροσωπήσουν τη Ν.∆. σε τηλεοπτικά πάνελ. Το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει έναν αέρα ανανέωσης µέσω τηλεοπτικών εµφανίσεων, προκειµένου να µην προβάλλονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Παράλληλα, στόχος της ηγετικής οµάδας της Νέας ∆ηµοκρατίας µετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι µέχρι τον Σεπτέµβριο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στη δοµή του κόµµατος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσµα την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τη ∆ΕΘ και το επερχόµενο συνέδριο.

Σκοπός είναι να µη µείνει κανένας βουλευτής εκτός του βασικού οργανογράµµατος του κόµµατος, αναλαµβάνοντας τοµείς δράσης, ενώ µελετάται η αξιοποίηση σε θέσεις-κλειδιά άγνωστων προσώπων στο ευρύ κοινό, µε εµπειρία στη διαχείριση και τη στρατηγική, που έχουν περάσει όµως τις «εξετάσεις» του «γαλάζιου» Μητρώου Στελεχών. Στον σχεδιασµό για τη βελτίωση της εικόνας του κόµµατος εντάσσονται οι «επιχειρήσεις ενότητας», που αναλαµβάνουν διάφορα κορυφαία στελέχη της Ν.∆., τα οποία παρεµβαίνουν σε τοπικές κοµµατικές έριδες και δίνουν -µέχρι στιγµής αποτελεσµατικά λύσεις σε τέτοια προβλήµατα.