Θα είναι ο επόµενος δήµαρχος Θεσσαλονίκης γυναίκα; Το σενάριο συζητιέται εδώ και καιρό έντονα στα πολιτικά πηγαδάκια της Θεσσαλονίκης και, µε δεδοµένο ότι η κυριαρχία του Γ. Μπουτάρη φαίνεται να βαδίζει προς το τέλος της, το θέµα θεωρείται πολύ καυτό. Κυρίως γιατί στο σενάριο εµπλέκονται όµορφες γυναικείες παρουσίες. Από τη Ν.∆. ακούγονται δύο ονόµατα. Το ένα είναι της Ελενας Ράπτη, που ας µην ξεχνάµε ότι ξεκίνησε τη θητεία της στα δηµόσια πράγµατα ως δηµοτικός σύµβουλος, καθώς είχε εκλεγεί το 1998 µε τον συνδυασµό του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Το δεύτερο όνοµα είναι της Μαρίας Σπυράκη, που εδώ και καιρό δραστηριοποιείται πολιτικά στη Θεσσαλονίκη. Η ευρωβουλευτής δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και κάποιοι εσχάτως λένε ότι µπορεί να αποτελέσει µια πολύ καλή δηµαρχιακή υποψηφιότητα. Αν µάλιστα έχουν προηγηθεί η εκλογή της στη Βουλή και η υπουργοποίησή της (σε περίπτωση που η Ν.∆. γίνει κυβέρνηση), η Σπυράκη θα µπει µε άλλον αέρα στη µάχη για τη δηµαρχία. Από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται δύο γυναικεία ονόµατα. Αυτό της Κατερίνας Νοτοπούλου, που είναι επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, και εκείνο της Ρίας Καλφακάκου, που είναι η επικεφαλής της δηµοτικής οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο.

Τέλος, υπάρχει και η Εύα Καϊλή. Για την ευρωβουλευτή της Ελιάς λέγεται ότι, αν δεν µπει εκ νέου στη λίστα για την Ευρωβουλή, θα έβλεπε θετικά µια µεταγραφή της στην Αυτοδιοίκηση.