Σε οργανωμένο σχέδιο, που αποσκοπεί στην πρόκληση συνθηκών πόλωσης και διχασμού της κοινής γνώμης, αποδίδουν πολιτικοί παρατηρητές την κλιμάκωση των επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών κατά των εθνικών συμβόλων και της Ορθοδοξίας.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου», η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς ενεργειών οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση το πατριωτικό και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι παραμονή του εορτασμού της Παναγίας από τη δημόσια τηλεόραση ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας, με απόλυτα προκλητικό τρόπο, ανοίγει μέτωπο με τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται περί ενός απλού «παραληρήματος», όπως σημειώνει η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά, αλλά για ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο σύγκρουσης στη βάση της κοινωνίας ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Αριστερά.

Όπως επισημαίνουν οι Χάρης Παυλίδης και Μενέλαος Τασιόπουλος στην «Ελευθερία του Τύπου», οι τοποθετήσεις του κ. Βούτση, που έσπευσε να επιδοκιμάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προετοιμάζουν το έδαφος για ένα βελούδινο «διαζύγιο», που θα προκύψει λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων», με τους ΑΝΕΛ και προετοιμάζουν το κλίμα για εκλογές.

Διαβάστε επίσης: 

Καμμένος κατά Βούτση: Κυβερνητικός εμφύλιος για τους «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας