Για προσωπικές απόψεις του Νίκου Βούτση, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για τα θέματα Θρησκείας στην χώρα μας, έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος ο οποίος επιχείρησε να ρήξη τους τόνους και την εικόνα σύγκρουσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ωστόσο υπογράμμισε ότι όταν κυβερνητικά στελέχη ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές που έθεσαν οι ΑΝΕΛ, τότε θα είναι υποχρεωμένος να διαχωρίσει την θέση του.  

«Δεν είμαστε Ταλιμπάν, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα είμαστε Ορθόδοξοι» υπενθύμισε ο κ. Καμμένος στον κ. Βούτση, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε: «Τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τα πιστεύω του καθένα. Όταν όμως τέτοιες δηλώσεις γίνονται από το Πρόεδρο της Βουλής πρέπει να λάβουν απάντηση. Οι ΑΝΕΛ είμαστε το «αναγκαίο καλό». Το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή. Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει από την αρχή τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν την οικονομία την Θρησκεία τα θέματα άμυνας, κλπ. Υπάρχουν διαφωνίες  που ξεπερνάμε. Όταν όμως υπάρχουν τέτοια θέματα δεν μπορούμε να μην παρέμβουμε. Είναι προσωπικές οι δηλώσεις του κ. Βούτση.

Η ΝΔ προσπαθεί να ανεβάσει το θέμα, ωστόσο, θυμίζω την περίπτωση Βαρβιτσιώτη για την σημαία, αλλά και Γιαννάκου με τις δηλώσεις Ρεμπούση», ανέφερε ο κ. Καμμένος και κατέληξε:

«Δικαίωμα του καθενός είναι εκφράζει τις απόψεις του. Όταν αυτές εκφράζονται  από την πλευρά της κυβέρνησης, εμείς εκεί πρέπει να διαχωρίσουμε την θέση μας. Όλα αυτά όμως που χτίζουν κάποιοι πάνω σε μια δήλωση δεν ισχύουν».