Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
ΠΑΣΟΚ: Επιφυλακτικοί στη διαδικτυακή εκλογή του νέου αρχηγού
ptbnifvqvigpggtjse32
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Επιφυλακτικοί στη διαδικτυακή εκλογή του νέου αρχηγού

Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη

«Στο Ιντερνετ κανείς δεν ξέρει πως είσαι... σκύλος!». Η ατάκα αυτή, δημοφιλής μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου, αποτυπώνει το στοιχείο της ανωνυμίας, που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το «σερφάρισμα» είναι δημοφιλές παγκοσμίως. Με λιγότερο γραφικούς όρους, το πρόβλημα της ταυτοποίησης των ηλεκτρονικών ψηφοφόρων είναι και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη είναι εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι σε προτάσεις και ιδέες περί αξιοποίησης του Διαδικτύου στην εκλογή επικεφαλής για τον νέο φορέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Καραγεώργου στην «Ελευθερία του Τύπου», όπως εξηγούσε χθες επιτελικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέσω Διαδικτύου δεν μπορεί να διασφαλιστεί κανένα στοιχείο αξιοπιστίας. Αντιθέτως, μόνο η φυσική παρουσία εξασφαλίζει ότι ο ψηφοφόρος δεν έχει δώσει ψεύτικα στοιχεία. Είναι απαραίτητη και για τη δημιουργία του Μητρώου Μελών, το οποίο αποτελεί μία από τις βασικότερες φιλοδοξίες του όλου εγχειρήματος.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι για τους οποίους στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στη διαδικτυακή ψήφο. Σηκώνουν ψηλά και το θέμα του σέρβερ, επισημαίνοντας ότι όποιος τον ελέγχει μπορεί να αποδειχθεί... μοιραίος: να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα ή να στήσει προβοκάτσιες - π.χ. γνωστοποίηση του αποτελέσματος πριν την ώρα του, μέσω διαρροών. 

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα