Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για το Noor1, τάσσεται ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε στις αποκαλύψεις για την εμπλοκή «κυβερνητικού βραχίονα» και τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη ώστε να αλλάξει την κατάθεση του. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος του Γ. Λαγός κατά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή στις 26 Ιουνίου είχε αναρωτηθεί γιατί: «η εισαγγελέας στις 19 Ιανουαρίου, τηλεφώνησε στον υπουργό Κοντονή στις 3 η ώρα την νύχτα, μήπως επειδή δεν έσπασε ο ισοβίτης και δεν έδωσε την κατάθεση που ήθελαν;». Μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει μηνυτήρια αναφορά του Μ. Γιαννουσάκη προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία γίνονται σχοινοτενείς αναφορές για την εμπλοκή υπουργών στην υπόθεση.

Πυρκαγιές

Ιδιαίτερα καυστικός είναι γ.γ. της Χρυσής για τον «εξαφανισμένο – Καμμένο» κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως λέει, ο υπουργός Άμυνας είναι ο κατεξοχήν υπαίτιος για την αδυναμία των εναέριων μέσων να συνδράμουν έγκαιρα στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Κανείς δεν μιλά για τις τεράστιες ευθύνες του . Έχει εξαφανιστεί όλες αυτές τις μέρες ευρισκόμενος στο απυρόβλητο» καταγγέλλει ο κ. Μιχαλολιάκος. Τονίζει επίσης πως «ενώ η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες έχει εγκαταλείψει τις υποδομές με αποτέλεσμα να καθηλωθούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Τα περισσότερα από τα Καναντέρ που λειτουργούν αγοράστηκαν την περίοδο Παπαδοπούλου το 1973 και πετούν ακόμη χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πιλότων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν αποκρούει τα σενάρια περί ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών με απώτερο σκοπό την πολιτική ανωμαλία.

«Μην αποκλείεται τίποτα» λέει και συνεχίζει: «Από τη στιγμή που βλέπουν ότι η χώρα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι ο καθείς μπορεί να έχει τέτοια σχέδια. Γι΄ αυτό και δεν θεωρώ τυχαίες τις δηλώσεις του τούρκου υπ. Εξωτερικών Τσαβούσογλου. Εν μέσω πυρκαγιών έθεσε ζήτημα θαλασσίων συνόρων και απειλεί με πόλεμο απαιτώντας αναθεώρηση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων. Φυσικά τέτοιο θέμα «ερμηνείας» δεν μπορεί να υπάρξει εν έτη 2017 καθώς οι συμφωνίες υπέγραφησαν το 1923 και το 1947. Όμως, όταν έχουν απέναντι τους Έλληνες κυβερνώντες που τρωγοπίνουν στις ξαπλώστρες και στις παραλίες ενώ η Ελλάδα καίγεται, τα πάντα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση».

Οι διαβεβαιώσεις Τόσκα

H Χρυσή Αυγή είχε κρούσει κώδωνα κινδύνου από τον περασμένο Μάιο για την ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, με ερώτηση της στον υπ. Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια κατέγραφε την υποστελέχωση και την οικονομική ανεπάρκεια του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασικών υπηρεσιών, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Τροποποιήσεις του Κανονισμού Μεταθέσεων των πυροσβεστών οι οποίες προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στο Σώμα, «αποψίλωση» των πυροσβεστικών υπηρεσιών προκειμένου να επανδρωθούν τα αεροδρόμια της Fraport, ελλείψεις σε προσωπικό, περικοπές σε προϋπολογισμούς, εναέριος και επίγειος στόλος ο οποίος είναι άγνωστο εάν δύναται και επαρκεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, συνθέτουν το πλαίσιο εντός του οποίου η πατρίδα μας βαδίζει προς το θέρος του 2017». Τα σχετικά ερωτήματα που υπέβαλε τότε, ο κ. Τόσκας είχε απαντήσει (25/5/2017) ότι όλα βαίνουν καλώς και πως «εκδηλώνονται οι ενέργειες για απορρόφηση και αξιοποίηση των εγγεγραμμένων πιστώσεων…». Η πραγματικότητα δεν άργησε να τον διαψεύσει: «Η Μάνη κατακάηκε, τα Κύθηρα, η Ζάκυνθος, ο Κάλαμος, η Μαλακάσα, το Πολυδένδρι, το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Αττικής έχουν κατακαεί κι ένας Θεός ξέρει πόσες φωτιές ακόμη θα εκδηλωθούν. Η ελπίδα μας είναι μόνο στον Θεό» δηλώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Γαβρόγλου

Με καυστικό λόγο αντιμετωπίζει η Χ.Α. και τον υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θεωρώντας ότι οι «εθνομηδενιστικές του αναφορές» εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο κατάργησης των συνόρων «που επιδιώκουν τράπεζες και νεομπολσεβίκοι τύπου ΣΥΡΙΖΑ». «Ο Γαβρόγλου και οι περισσότεροι από αυτούς που μας κυβερνούν προέρχονται από τη δήθεν ανανεωτική αριστερά του Μπανιά η οποία ήθελε το σφυροδρέπανο στη σημαία. Με τέτοιους λοιπόν έχουμε να κάνουμε σήμερα. Κι απορώ πως οι … πατριώτες των ΑΝΕΛ ανέχονται να συγκυβερνούν με τον Γαβρόγλου» καταλήγει.