«Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ταλίν, την πολιτική επιλογή ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού, την αρνήθηκε η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραστεί στη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού στο Ταλίν».

Όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, και εκείνος θα λάμβανε την ίδια απόφαση.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ταλίν, την πολιτική επιλογή ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού, την αρνήθηκε η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε.» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Πάρα πολύ καλά έκανε, το ίδιο θα έκανα κι εγώ με τον κ. Κοντονή, για το συνέδριο στην Εσθονία» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε: «Τον σταλινισμό, ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καταδικάζει και τον διακρίνει από τον κομμουνισμό, όπως κι εγώ».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, απάντησε ότι «αυτό που επιχειρείται δεν έχει τον κατάλληλο συνδετικό ιστό, που έχει σχέση με ζητήματα προγράμματος και ιδεολογίας, αλλά και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία».

Όπως είπε, «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει τον χώρο της κεντροαριστεράς, υπό προϋποθέσεις και με τα “ανοίγματα” που πρέπει να κάνει. Στηρίζω μία προοδευτική πολιτική που πρέπει να προχωρήσει και θεωρώ ότι την εκφράζει σε σημαντικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ