Με το σύνθημα «νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας», ο πρόεδρος της Ν.∆. Κυρ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το όραµά του για την Ελλάδα της επόµενης δεκαετίας, από το βήµα της 82ης ∆ΕΘ, στις 16-17 Σεπτεµβρίου. Ο στόχος του είναι να απευθυνθεί στους 20άρηδες και στους 30άρηδες και να τους πείσει ότι µια δική του κυβέρνηση θα τους δώσει προοπτική για να παραµείνουν στην Ελλάδα, γιατί θα ανοίξει ο δρόµος για θέσεις εργασίας που δεν θα είναι των 200-300 ευρώ, ή µερικής απασχόλησης, και θα υπάρχουν κίνητρα και για όσους έφυγαν, να επιστρέψουν. Θα παίξει το χαρτί του µελλοντικού πρωθυπουργού που µπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και θα δεσµευτεί για ένα «κόκκινο χαλί» στους επενδυτές, µε στόχο να φτάσουν τα 100 δισ. ευρώ σε µία πενταετία. Οι στενοί του συνεργάτες µιλούν για την παρουσίαση ενός κυβερνητικού προγράµµατος πιο εξειδικευµένου συγκριτικά µε τις δεσµεύσεις που είχε αναλάβει πέρυσι από το βήµα της ∆ΕΘ, για µείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φορολογικών συντελεστών µε ισοδύναµα µέτρα από περικοπές στις κρατικές δαπάνες. «Θα υπάρξει συνδυασµός λογικής και ευαισθησίας», τονίζει κορυφαία κοµµατική πηγή στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

«Πρέπει να στείλουµε το µήνυµα στους αδύναµους, για τους οποίους υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, και µε τα σκληρά και αχρείαστα µέτρα που πήρε τους τιµώρησε περισσότερο απ’ όλους, ότι µπορεί να µην αυξήσουµε τις συντάξεις τους τα πρώτα χρόνια, αλλά θα υπάρχει γι’ αυτούς ένα δίχτυ ασφάλειας». Η Πειραιώς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να λέει ψέµατα, συνειδητά πλέον, χωρίς να έχει πλέον το άλλοθι για «αυταπάτες», όπως παραδέχθηκε ότι είχε όταν ήταν στην αξιωµατική αντιπολίτευση. Οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες ενόψει της ∆ΕΘ. Τον γενικό συντονισµό έχουν ο σύµβουλος στρατηγικής του προέδρου της Ν.∆., Τάκης Θεοδωρικάκος, ο διευθυντής του γραφείου του και συντονιστής των τοµεαρχών, Μιχάλης Μπεκίρης, και ο γραµµατέας του κόµµατος, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνάντησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να τον ενηµερώσει για τα προβλήµατα της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Τη ∆ευτέρα 4 Σεπτεµβρίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προκειµένου να έχει σύσκεψη εργασίας µε τους παραγωγικούς-εξαγωγικούς, επαγγελµατικούς και επιστηµονικούς φορείς της πόλης, καθώς και µε τα επιµελητήρια της Βόρειας Ελλάδας. Σε ένα δεκαήµερο εκδηλώσεων, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, θα δώσουν το «παρών» όλοι οι βουλευτές της Ν.∆.