Νέος διεκδικητής της ηγεσίας του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς εμφανίζεται και δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Με σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει η Αγγελική Καραγέωργου η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου αναφέρει ότι τα επόμενα 24ωρα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Αναφέρει σχετικά το δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου: Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα διεκδικήσεις την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα. Θα έχει ωστόσο, λιτό χαρακτήρα (δελτίο Τύπου) και όχι την πανηγυρική μορφή συνέντευξης Τύπου.

Πώς όμως ο Κωνσταντινόπουλος, που μέχρι προχθές εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε οτιδήποτε αφορούσε τη συμμετοχή του στο εγχείρημα, οδηγήθηκε σε μια τέτοια απόφαση; Όπως έγραψε πρώτη η Κυριακάτικη Ελευθερία, το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Αρκαδίας είχε δεχθεί εισηγήσεις από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ομάδας του «Ελλάδα 2030», να είναι υποψήφιος.  

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το βασικότερο επιχείρημα των εν λόγω παροτρύνσεων ήταν η επιτυχημένη πορεία της υποψηφιότητάς του στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ το 2015, όπου σημείωσε ποσοστό (22%).