Με το βλέμμα στ ραμμένο στην επόμενη ημέρα της ΔΕΘ βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς όλα δείχνουν ότι η τρίτη αξιολόγηση μόνο απλή δεν θα είναι για την κυβέρνηση.   Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Χουλιαράκης θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον του Euroworkingk Group προκειμένου να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους του, ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ώστε στη συνέχεια το οικονομικό επιτελείο να πάρει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 800 εκατομμυρίων ευρώ.  

Εάν τα πράγματα δεν έχουν μέχρι εκείνη την στιγμή πάει κατ΄ ευχή όλα δείχνουν ότι και πάλι θα υπάρξει εμπλοκή σε αυτό το θέμα καθώς η εμπειρία δείχνει ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν επιθυμούν να αφήσουν κανένα παραθυράκι ανοιχτό στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ εμφανίζεται να θέτει νέα θέματα όπως για παράδειγμα την μείωση του αφορολόγητου το 2019 αντί για το 2020 θέση την οποία η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην συζητά.   Φυσικά, όλα αυτά καθώς επίσης και πολύ περισσότερα θέματα θα συζητήσει ο πρωθυπουργός στο τέλος Σεπτεμβρίου με την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα επισκεφτεί την Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο αλλά και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.