Σε μπαράζ επικοινωνιακών παρεμβάσεων επιδίδεται ο πρωθυπουργός λίγο πριν από την άνοδο στη ΔΕΘ, με στόχο να πείσει ότι αυτή τη φορά το αφήγημά του είναι ισχυρό και ότι τάζοντας διορισμούς και κοινωνικά επιδόματα η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητά της.  

Για το λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται τον τελευταίο καιρό στο αγαπημένο του πολιτικό χόμπι την παροχολογία τάζοντας διορισμούς, κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση πανελλαδικών εξετάσεων, ακόμη και… υπουργιλίκια.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, η πρωθυπουργός με απανωτές δημόσιες επισκέψεις, όπως στο εργοστάσιο Παπαστράτος ή στο Impact Hup επιχειρεί να διαλύσει την εικόνα του «κρατιστή», όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση, και να δώσει την εικόνα κυβέρνησης που στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και πασχίζει να φέρει στη χώρα επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις.  

Δεν μπορεί ωστόσο να αποφύγει την παροχολογία εν όψει και της ΔΕΘ, ωστόσο χωρίς πρόγραμμα που να βγαίνει, αλλά μόνο τις επικοινωνιακές του κρούσεις και τις βαρύγδουπες ατάκες, οδηγείται πολλές φορές ακόμη και στην υπερβολή προκειμένου να επιβάλλει την αλλαγή κλίματος στην ψυχολογία της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή ωστόσο που την κοινωνία μαστίζει η φοροκαταιγίδα που ο ίδιος έφερε και η ανεργία δύσκολα να πείσει για άλλη μια φορά με τα λόγια του.