«Εμείς που δεν φύγαμε είτε αριστερά είτε δεξιά, που αντέξαμε στα δύσκολα, έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Αν κάποιος δεν αισθάνεται έτοιμος δεν θα κατέβει» σημείωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο κ. Κωνσταντινόπουλος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με την απόφασή του για το εάν θα είναι υποψήφιος, παρά τις πληροφορίες που επιμένουν ότι άμεσα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ωστόσο δεν παρέλειψε να κάνει σκληρή επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, αποκαλώντας τον «γενίτσαρο» που προκαλεί την παράταξη της κεντροαριστεράς, μετά το αίτημα του υπουργού για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούν οι γενίτσαροι να μας προκαλούν»

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών του νέο φορέα με άλλα κόμματα, αλλά και με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κωνσταντινόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι κυρίως στην πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για συνεργασία και συνένωση των δυνάμεων: «Αν εγώ είμαι υποψήφιος και εκλεγώ αρχηγός του νέου φορέα, ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε και αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή, και την πρόσκληση συνεργασίας ανέφερε: «Δεν μπορούν οι γενίτσαροι να μας προσκαλούν και να μας προκαλούν». Οι γενίτσαροι διευκρίνισε «είναι αυτοί που έφυγαν από την παράταξή μας και πήγαν σε άλλα κόμματα και τώρα έχουν το θράσος να μας προκαλούν».  

Αυτοδιάλυση κομμάτων

Σχετικά με την πορεία της δημιουργίας του νέου φορέα και τους στόχους του ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το πρώτο βασικό που χρειάζεται η προσπάθεια αυτή είναι μια βασική πρόταση προς τους πολίτες. Τι έχουμε να πούμε για να αλλάξουμε τη ζωή τους. Βέβαια, σέβομαι τα κόμματα και τις διαδικασίες τους, όμως ετοιμαζόμαστε για έναν νέο ενιαίο φορέα. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεργαστούμε με τέτοιο τρόπο γιατί στη Βουλή θα λειτουργήσουμε ως μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του χώρου είναι ότι όλα αυτά τα κόμματα μπορούν να βρεθούν σε έναν ενιαίο χώρο και να προσφέρουν. Όλοι αυτοί ήταν υπό την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν και πάλι να ενωθούν. Ως πολιτικός στόχος μας με την δημιουργία του νέου φορέα είναι να αναδειχθεί ως το δεύτερο κόμμα, η δεύτερη  δύναμη για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.  

Προοδευτική πρόταση

Αναφερόμενος στον νέο φορέα ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε: «Χρειαζόμαστε μια προοδευτική πρόταση που θα λύσει τα προβλήματα των πολιτών. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα. Ο Μητσοτάκης είναι γνωστό ποια στρατηγική έχει και κατά πόσο μπορεί να την υλοποιήσει. Εμείς πρέπει να προσδιορίσουμε τον εχθρό μας και εχθρός μας είναι ό,τι σταματάει την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την λύση των προβλημάτων των πολιτών με προοδευτικό πρόσημο».