Ως ευκαιρία για την αντιστροφή του κλίματος βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου την παρουσία του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα καθώς με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η προβολή μιας θετικής ατζέντας που είναι ο βασικός στόχος του της κυβέρνησης την συγκεκριμένη στιγμή.

Η αυριανή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα έρχεται την καλύτερη στιγμή για τον Αλέξη Τσίπρα δηλαδή την στιγμή που ξεκινούν οι συνομιλίες για την τρίτη αξιολόγηση και μερικές ώρες πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να αναφερθεί στην αλλαγή του κλίματος που υπάρχει για την χώρα στο εξωτερικό φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψη Μακρόν.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να συνεχιστεί η καλή σχέση που είχε οικοδομήσει με τον Φρανσουά Ολάντ, και η οποία αξιοποιήθηκε δεόντως από την ελληνική πλευρά στις δύσκολες ώρες.

Το γεγονός ακόμα ότι μαζί με τον Μανουέλ Μακρόν θα βρίσκεται και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ - ο οποίος φιλοδοξεί να είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup- δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και στο Οικονομικό επιτελείο καθώς στόχος της κυβέρνηση είναι οι συζητήσεις με τους δανειστές να μην επεκταθούν μετά το τέλος του 2017.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει μάλιστα ότι η επιλογή του Εμμουνουέλ Μακρόν να κάνει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα δείχνει έμπρακτα την αναγνώριση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας .

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από πολλούς επιχειρηματίες, τον υπουργό Οικονομικών αλλά και την σύζυγο του Μπριζίτ Μακρόν.

Στη 13.30 ο Γάλλος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στην συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα δοθεί η συνέντευξη τύπου.

Στις 19.00 το απόγευμα ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή το πρωί στις 10 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και πιθανότατα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα επισκεφτούν η Μπριζίτ Μακρόν μαζί με την σύζυγο του προέδρου της Δημοκρατίας και την σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα την Πέμπτη.