Προσπάθεια να μην χρειαστεί να απολογηθεί για τα ψέματα των περασμένων ετών κάνει ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες, σπρώχνοντας τον καιρό μέχρι να φτάσει στη ΔΕΘ και να μιλήσει και πάλι για… νέες θέσεις εργασίες, για επενδύσεις, για την επιχειρηματικότητα και για έργα προηγούμενων κυβερνήσεων τα οποία, αρπάζει τα ψαλίδια και τα εγκαινιάζει ο ίδιος.

Η νέα στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, αυτή της εικονικής πραγματικότητας, φαίνεται πως δεν έχει τέλος και όπως σημειώνει εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή, η τακτική της κορδέλας προσφεύγει αποτελεί λύσει για τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης και να πείσει ότι η κυβέρνηση παράγει έργο και δεν λειτουργεί καταστροφικά, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.  

Τι κι αν το Πάσχα η βιαστική παράδοση της Αθηνών – Πατρών προκάλεσε πολύωρη ταλαιπωρία των εκδρομέων με ουρές χιλιομέτρων στην γέφυρα της Κλόκοζας…  Το κυβερνητικό επιτελείο επέμεινε εν όψει ΔΕΘ στην τακτική της δημιουργίας εικόνας «θετικής πραγματικότητας», με τον πρωθυπουργό να ταξιδεύει ως την Ήπειρο για να εγκαινιάσει αυτή τη φορά την Ιόνια Οδό. Ο κ. Τσίπρας.