Έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Λίγο πριν τις 4 ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Γάλλο πρόεδρο στην Αθήνα και τον κάλεσε να εργαστούν από κοινού για την οριστική έξοδο της Ελλάδας και της Ευρώπης από την κρίση.

«Πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, που έχουν μεγάλες ρίζες σε βάθος χρόνου, τόσο και στις τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη από την κρίση. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κρίση είναι και ευρωπαϊκή. Συνεπώς η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος της κρίσης στην Ευρώπη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως είναι σημαντικό για τον ίδιο πως η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Γάλλος πρόεδρος γίνεται στην Αθήνα. «Προσβλέπω στις επαφές μας για την έξοδο από την κρίση, μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειες του λαού σας, είναι ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον».

Ευχαρίστησε τον Αλ. Τσίπρα για τα συλλυπητήρια για τα θύματα από τον κυκλώνα Ίρμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα μεταβεί στον Άγιο Μαρτίνο. Μην ξεχνάμε ότι οι φυσικές καταστροφές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη

Τον προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παρών ήταν και ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.

Στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο Γάλλος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ ακολούθησε η επίσημη υποδοχή του Γάλλου Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Μακρόν: Κάνατε πολλές θυσίες, ώρα για μεταρρυθμίσεις

«Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι έγιναν πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό. «Πρέπει να υπάρχει μία δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της. Προτεραιότητα για τη χώρα μου αποτελούν δράσεις για την καταπολέμιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι δύο χώρες μας έχουν κοινή πορεία και πρέπει να επανέλθουμε σε μια ισορροπία στην Ευρώπη. Το κοινό παρελθόν το ξεχνάμε πολλές φορές. Οι χώρες μας είναι πολύ κοντά. Και το μέλλον μας είναι κοινό. Θα πρέπει να επανέλθουμε σε μία ισορροπία στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θέλω να χαιρετίσω τις μεταρρυθμίσεις. Αυτές θα πρέπει να ακολουθηθούν από μία συνολική δέσμευση. Έγιναν πολλές θυσίες. Ο λαός έχει πληρώσει υψηλό τίμημα. Απαραίτητη η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας «γιατί η Ευρώπη οικοδομήθηκε με συνεχείς μεταμορφώσεις και μία σταθερή φιλοδοξία. Πάντα προχώρησε με περισσότερες φιλοδοξίες. Οι μεταρρυθμίσεις που έχετε θεσπίσει δεν θα πρέπει να ξεχαστούν. Ο Πρωθυπουργός σας πάντα ήθελε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ υπήρχαν πιέσεις για το αντίθετο», τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη του ιδίου και του γαλλικού λαού για τα θύματα από τον τυφώνα έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο.

Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρώπης»

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ιστορική σημασία της Ελληνογαλλικής φιλίας στην πορεία και στην εξέλιξη της Ευρώπης, τόνισε την σημαντική συμβολή της Γαλλίας στην προσπάθεια της Ελλάδος να παραμείνει στην ευρωζώνη και στέλνοντας αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες υπογράμμισε πως «Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρώπης».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι και οι εταίροι πρέπει να πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην αποστολή της Γαλλίας ως προς τον ρόλο της ΕΕ, εκτίμησε ότι αυτή κινείται σε τρεις άξονες, ένας εκ των οποίων αφορά την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους δικαίου, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν, στο πλαίσιο των κρατών-μελών, η καταστροφική διεύρυνση των ανισοτήτων και οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού, που δυστυχώς ευνοούν την εμφάνιση λαϊκιστικών ή ακόμη και νεοναζιστικών μορφωμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα ως συνεχιστή, από την πλευρά της Γαλλίας, της μακράς και ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, των οποίων αρχικοί -για να μην αδικώ άλλες προσωπικότητες στην συνέχεια- ιστορικοί σταθμοί υπήρξαν οι δεσμοί που οικοδόμησαν ο στρατηγός Ντε Γκωλ και ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντ' Εσταίν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας: «Για μίαν ακόμη φορά θέλω, εκ μέρους του ελληνικού λαού, να σας εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για το ότι η Γαλλία -ο προκάτοχός σας κ. Ολάντ αλλά και εσείς προσωπικώς, ως αρμόδιος υπουργός τότε- διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη.

Γνωρίζετε, όμως, ότι αυτή η στάση της Γαλλίας είναι αντάξια του ιστορικού της ρόλου ως προς τη στερέωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και τούτο διότι η εμπέδωση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σφυρηλάτησε, σε μία κρίσιμη στιγμή, την ενότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Δοθέντος ότι η μεν Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της και την προοπτική της παρά μόνον ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπερασπιζόταν την ιστορική της ταυτότητα δίχως την Ελλάδα στους κόλπους της». «Ως προς την εΕυρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, διευκρινίζω μόνο τούτο: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Στο πλαίσιο, όμως, της ευρωπαϊκής έννομης τάξης αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, και στη βάση του κανόνα pacta sunt servanda, έχουμε την πεποίθηση ότι και οι εταίροι μας θα πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος. «Επιτρέψατέ μου», συνέχισε, «εφεξής ν' αναφερθώ στην κοινή μας οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ρόλο της Γαλλίας στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σας η Γαλλία θα εκπληρώσει στο ακέραιο την ιστορική αποστολή που της αναλογεί ως προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και ως προς τον πλανητικό ρόλο, τον οποίο οφείλει να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή η αποστολή της Γαλλίας ως προς τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινείται κυρίως σε τρεις άξονες: «Ο πρώτος άξονας αφορά την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει των συνεχώς εντεινόμενων παγκόσμιων προκλήσεων -δείγμα γραφής των οποίων αποτελούν τα τεκταινόμενα σήμερα στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στη Βόρεια Κορέα- πρέπει αμέσως να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς διαμόρφωσης αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, η οποία πρέπει να καταστεί επαρκής και βιώσιμη. Τούτο προϋποθέτει ενεργοποίηση, ιδίως των θεσμικών πυλώνων των σχετικών με τη συλλογική λειτουργία του Eurogroup, την πλήρη αξιοποίηση του ρόλου του ESM αντί του IMF και, πρωτίστως, τη θωράκιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έτσι ώστε αυτή, αφενός να εποπτεύει καταλλήλως το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και, αφετέρου, ν' αντιμετωπίσει τα ζέοντα ζητήματα ρευστότητας και δημόσιου χρέους στο σύνολο της Ευρωζώνης. Και ο τρίτος άξονας αφορά την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους δικαίου.

Έτσι ώστε ν' αντιμετωπισθούν, στο πλαίσιο των κρατών-μελών, η καταστροφική διεύρυνση των ανισοτήτων και οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού, που δυστυχώς ευνοούν την εμφάνιση λαϊκιστικών ή ακόμη και νεοναζιστικών μορφωμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και εσείς, κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε καλά ότι η εκλογή σας ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ήταν ένας θρίαμβος εναντίον αυτών των αντιευρωπαϊκών μορφωμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». «Με αυτές τις σκέψεις σάς καλωσορίζω και πάλι στην Αθήνα. Και εύχομαι να απολαύσετε την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, αλλά και την ανυπόκριτη εκτίμηση και αγάπη του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Βίντεο από την άφιξη Μακρόν: 


Μαζί του και… 40 επιχειρηματίες

Πέρα από την περιήγηση στον ιερό βράχο, στο Μουσείο Ακροπόλεως και στην Αρχαία αγορά, η επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας είναι καθοριστική για την Αθήνα. Οι βασικές παράμετροι της επίσκεψης Μακρόν στις οποίες η ελληνική πλευρά έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της αφορούν την βοήθεια που μπορεί να παράσχει η Γαλλία σε σχέση με την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων όπου η γαλλική συνδρομή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει μόνος. Οι 40 επικεφαλής επιχειρήσεων, οι οποίοι έρχονται μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο στοχεύουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων όπως η δημόσια τράπεζα επενδύσεων BPI και τα μεγαθήρια Total, EDF, Suez, Alstom, L’ Oreal κ.ά. Την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση των Γάλλων επιχειρηματιών με περίπου 100 Ελληνες συναδέλφους τους, παρουσία των κ. Μακρόν και Τσίπρα.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά αναλόγως των συνθηκών.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις δέκα το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσουν έως τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ξενάγηση της Μπριζίτ από την Περιστέρα Μπαζιάνα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ, σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η Μπρ. Τρονιέ θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο -Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κ. Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Επίσης, στον κήπο του ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κ. Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.α.

Λεπτομερώς το πρόγραμμα της επίσκεψης Μακρόν

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

13:00 Άφιξη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υποδοχή από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο.

13:30 Άφιξη στην Πλατεία Συντάγματος. Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

13:50-14:00 Άφιξη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του κας Brigitte Macron από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.

14:30-14:45 Παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.
Δηλώσεις των δύο Προέδρων στον Τύπο.
Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο.

14:50-15:20 Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

16:00 Άφιξη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της Γαλλικής Αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron με τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

17:00 Κοινή συνέντευξη τύπου.
Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της Γαλλικής Αντιπροσωπείας από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron, της συζύγου του για την Πνύκα.

19:00 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του στην Πνύκα.
Προσφώνηση από τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.
Αντιφώνηση από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του από την Πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας για το Προεδρικό Μέγαρο.

21:00 Άφιξη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο. Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών. Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Βλασία Παυλοπούλου.
Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

10:00 Συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ.Αλέξη Τσίπρα. (Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)

11:45 Επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6). Παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο

12:00-13:15 Δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Γεύμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους (Γαλλικό Ινστιτούτο).

14:45-15:15 Συνάντηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ.
Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

16.00 Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του.

Διαβάστε επίσης

Ο Χαρίτσης υποδέχθηκε τον Μακρόν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Παυλόπουλος σε Μακρόν: Η επιτυχία σας θα είναι επιτυχία της Ευρώπης

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν την Παρασκευή

Πως υποδέχονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τον Γάλλο Πρόεδρο

Η αστυνομία διώχνει τους τουρίστες από το κέντρο λόγω… Μακρόν