Σκληρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησή τους άσκησε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

«Η στροφή της κυβέρνησης -αν υπάρχει στροφή- θυμίζει τους μεθυσμένους, που δεν έχουν συναίσθηση σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Όλα αυτά υποτάσσονται σε μία λογική "ανοίγματος" στον δεξιό και τον κεντρώο χώρο» είπε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε σε ιδιαίτερα καυστικό τόνο:

«Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε επιχειρήσεις που γίνονται μόνο για τις τηλεοράσεις και τα αστεία άρθρα για τον Παπανδρέου, γίνονται σ΄αυτό το πλαίσιο».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στις επόμενες εκλογές θα κριθεί το έργο της κυβέρνησης μετά το 2015, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: "Καλά από τον Άρη ήρθανε; Ήταν γνωστό ποιοι ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού στα πλαίσια των μέχρι τότε σχέσεων με τους δανειστές".

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε σωστά,όσα είπε ο Μοσκοβισί για την επιτροπεία. "Είναι πλήρες ψέμα, της κυβέρνησης ότι βγαίνουμε απ’ το μνημόνιο, γιατί υπάρχει όντως εποπτεία, μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους".

"Το πλοίο δεν πάει στη σωστή κατεύθυνση. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι φιγούρες .Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν "φιγούρα" κι ας λένε ό,τι θέλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ", κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.