Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφρίας αποτελεί ένα από τα αγκάθια στο δρόμο ενόψει της εκλογής νέου προέδρου στην κεντροαριστερά.

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τοποθετούνται όλοι οι υποψήφιοι, ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ θέτει κάποιες προϋποθέσεις όπως της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο για την παραλαβή του απαραίτητου μυστικού κωδικού.

Στην ανακοίνωσή τους οι Κινήσεις Πολιτών, θεωρούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, απολύτως αναγκαία για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, ως συμπληρωματικής της ψήφου με τη φυσική παρουσία, εφόσον, όπως σημειώνουν, διασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας, της μυστικότητας της ψήφου και η δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως πιστοποίησης των ψηφοφόρων.

«Εξασφαλίζεται έτσι η μαζική προσέλευση στην εκλογή και η δυνατότητα στη κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους να εκφρασθούν» προσθέτουν.

«Άλλωστε», όπως επισημαίνουν, «η εξ αποστάσεως ψηφοφορία είναι στοιχείο ισονομίας και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών που λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς τους δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται σε εκλογικό τμήμα την ημέρα της ψηφοφορίας. Ιδιαίτερα για όσους είναι κάτοικοι εξωτερικού και απομακρυσμένων περιοχών στο εσωτερικό».

Τέλος, οι Κινήσεις Πολιτών πιστεύουν ότι όλοι οι κατάλογοι των ονομάτων όσων συμμετάσχουν στην ψηφοφορία δεν θα πρέπει να καταστραφούν, αλλά ούτε και να δημοσιοποιηθούν.