Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που «ανακάλυψε» τον Εμανουέλ Μακρόν, όταν κατά τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας οι συσχετισμοί και οι προβλέψεις για τον νέο Πρόεδρο δεν ήταν υπέρ του Εμανουέλ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει στις 9 το πρωί. Όπως σημείωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας  οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί την άνοιξη του 2016.

Σημείωσε ακόμη ότι η Γαλλία είναι καλός σύμμαχος της Ελλάδος -και όχι μόνο της παρούσας κυβέρνησης- και ότι παραδοσιακά οι σχέσεις Ελλάδας Γαλλίας είναι στενές και ισχυρές. Όσο για το επενδυτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την επίσκεψη Μακρόν, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ πως οποιεσδήποτες ενέργειες που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας, είναι καλοδεχούμενες. «Δεν θέλω να θυμίσω, όσο είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη, τι έλεγε η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές στην Γαλλία και αν στήριξε ή δεν στήριξε την εκλογή Μακρόν» πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε ερώτηση, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση.