Ημέρα κινητικότητας η σημερινή για την Κεντροαριστερά καθώς αναμένονται τουλάχιστον τρεις υποψηφιότητες να ανακοινωθούν σήμερα για την διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα. Η Φώφη Γεννηματά, και ο Απόστολος Πόντας - ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του -  αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του κ. Αλιβιζάτου και να δηλώσουν την υποψηφιότητά του, κααταθέτοντας την απόδειξη καταβολής των δύο χιλιάδων ευρώ και πιθανότατα τις υπογραφές υποστήριξης που καθιστούν έγκυρη την υποψηφιότητά τους.  

Με την ανακοίνωση και των τελευταίων υποψηφίων ξεκινάει και επίσημα ο αντίστροφη μέτρηση για την διεκδίκηση της ηγεσίας, αν και ήδη οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει τις… επικοινωνιακές συγκρούσεις.  

Να σημειωθεί ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ολοκληρώνεται και η ισχύς της εξουσιοδότησης που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το εθνικό συμβούλιο του κόμματός του και η οποία του δίνει τη δυνατότητα να ανακοινώσει όποιον θέλει για υποψήφιο αν αυτός κρίνει ότι πρέπει να το κάνει.  

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.